Descomptes especials per celebrar els 50 anys d'Hespèrion XX-XXI fins al 31 de juliol

Descomptes especials per celebrar els 50 anys d'Hespèrion XX-XXI fins al 31 de juliol

Artistes Alia Vox Diversa

2015

Biografia

ALIA VOX DIVERSA és la col·lecció més jove del nostre segell. Desprès de divuit anys, i més de cent títols de Jordi Savall, Montserrat Figueras, La Capella Reial de Catalunya i Hespèrion XXI, l’any 2015 neix la aquesta col·lecció que presentarà enregistraments inèdits, realitzats per conjunts o per músics amb talent, triats i seleccionats en virtut del seu interès musical, la importància del seu repertori i l’originalitat de la seva proposta.

Ens permetrà de descobrir regularment propostes originals i inèdites de músics que, després de col·laborar durant molt temps amb nosaltres en nombrosos projectes, tindran l’ocasió de presentar-nos programes innovadors i interessants, a partir d’interpretacions plenes d’emoció i de creativitat.

Enrike Solinís va néixer a Bilbao i va realitzar estudis superiors de guitarra i de música antiga al Conservatorio J.C. Arriaga de Bilbao i a l’Escola Superior de Música de Catalunya respectivament. Obtingué així mateix el Postgrau de Concertista Cum Laude de mans del mestre José Tomás i ha estat premiat en diversos concursos internacionals de guitarra (Comillas, Atúlfo Argenta, Andrés Segovia entre d’altres).

Considerat com un dels més grans i personals virtuosos de la seva generació, participa habitualment a festivals internacionals i a les sales més importants d’Europa i d’Amèrica. Ha col·laborat amb prestigioses formacions com Hesperion XXI, Le Concert de Nations i la Capella Reial de Catalunya dirigides per Jordi Savall, Concerto Vocale i Akademie für Alte Musik dirigides per René Jacobs, etc…

Fundador i director del grup Euskal Barrokensemble, l’any 2013 presentà el seu primer disc, “Colores del Sur, baroque dances for guitar” (Glossa Music) en el que Leo Brouwer hi dedica aquestes paraules introductòries al disc:

«Al jove mestre Enrike Solinís el vaig escoltar per primer cop acompanyant al gran Jordi Savall; en una altra ocasió, anys més tard i ja amb el seu propi grup, em va tornar a impressionar, aquesta vegada com a solista.
Solinís interpreta magistralment a Gaspar Sanz, Murcia, Kapsberger, Scarlatti i anònims de factura impecable, és un fidel reflex de la seva riquesa d’idees, i el meu diagnòstic és senzill: amplia cultura, que consisteix en escoltar-ho tot, llegir-ho tot i mirar-ho tot. Aquest perfil de músic no és comú, s’ha d’escoltar amb tanta atenció com delit. Escoltem-lo”.

El segon disc del grup, publicat per Alia Vox el 2015, “Euskel Antiqva, le legs musical du Pays Basque”, ha estat fruit d’un llarg treball d’investigació i recopilació, un treball que explora el llegat musical i literari d’Euskel Herria.

L’Euskal Barrokensemble és un grup amb una gran projecció internacional i amb una excel·lent crítica i interès del públic en general, ha participat en la darrera pel·lícula del director de cinema Carlos Saura, Jota (2016) i és convidat regularment a sales i festivals internacionals com la Konzerthaus de Viena, el Festival de Potsdam, l’Auditori Nacional de Madrid, el Festival d’Hamburg, el Festival de L’Havana, a Montréal, a Praga, a Estocolm, a Polonia, etc…

www.solinis.com
Euskel Antiqva
album - 3 cançons
Veure
EL AMOR BRUJO
album - 3 cançons
Veure